2014-01-22

Långt uppe i norra Sverige ligger, i alla fall i min mening, en av världens vackraste platser. Det har alltid känts som mitt andra hem och ännu mer sedan min mamma flyttade tillbaka dit för snart fyra år sedan. Byn hon växte upp i har varit en stor del av min barndom och fortsätter fylla mitt liv med glädje. Så just nu, i en kall vintermånad som denna lyssnar jag på det här och tittar på fotografier från de senaste två somrarna. Vittangi, det här är min kärleksförklaring.

2014-01-19

Köpenhamn - dag 4.
Också den sista dagen i Köpenhamn inleddes med brunch innan vi strosade runt bland de butiker som var söndagsöppna, vilka till vår besvikelse visade sig vara ganska få. För att fördriva tiden innan vi skulle ta flyget tillbaka hem gick vi upp i Rundetaarn med utsikt över hela Köpenhamn. På kvällen hoppade vi på flyget till Stockholm och så var några fina men förkylda dagar över alldeles för fort.
Köpenhamn - dag 3.
Tredje dagen inledde vi med brunch för att sedan försöka hitta lite trevliga loppmarknader. Vi gick långt men hittade inget direkt spännande utan tog oss en fika på The Laundromat Café innan vi hoppade på en buss tillbaka till "vårt område". På kvällen klädde vi upp oss, gick ut på restaurang och drack drinkar nere i Kødbyen.

2014-01-17

Köpenhamn - dag 2.
Andra dagen i Köpenhamn vandrade vi bort till Christiania där vi åt brunch, smög oss genom sött doftande rök i den kamerafria zonen för att sedan komma ut i en blommande del av den alltid lika kontroversiella stadsdelen där vi båda kände att man nog nästan ändå skulle kunna bo. Kvällen ägnades åt middag och drinkar ute på fler av Köpenhamns mysiga barer.

2014-01-16

Köpenhamn - dag 1, kvällen.
Första riktiga kvällen i Köpenhamn spenderades på Tivoli bland karuseller, vackra blommor, kulörta lyktor och påfåglar. Vi strosade runt bland de färgglada byggnaderna, åkte några smått magpirrande attraktioner för att sedan avsluta på Wagamama med en rejäl portion thaimat. Efter det gick vi vidare och drack några riktigt goda drinkar. Köpenhamn - bästa staden för goda drinkar!
Nu när den efterlängtade snön äntligen kommit till Stockholm så tänkte jag istället lägga upp lite försommarbilder från när jag och Linn var i Köpenhamn förra året. Har ju alltid varit en sån som gör lite tvärt om så varför inte fortsätta med det?
Köpenhamn - dag 1

Inledde första dagen med smørrebrød och vin till brunch. Det får man när man har semester.

2013

Så kommer då en årssummering över 2013. Jag ger aldrig några nyårslöften, däremot har vi sedan några år tillbaka i gamla gänget bestämt teman för året som komma skall. För min del blev temat Revanschens år för 2013. Och jag tycker faktiskt att jag uppfyllde det ganska så bra!
Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Ja då, jag besökte Japan, använde slokhatt, fick vårlökar att växa sig rejält stora och hade picknick på ett ateljétak för att nämna några saker.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ja, Josefin och Dennis fick sin underbara lilla Märta Stina.
Dog någon som stod dig nära?
Nej tack och lov så blev det äntligen ett år utan dödsfall!
Vilka länder besökte du?
Kristi Himmelfärd spenderades i Köpenhamn (Danmark) med Linn och nyår spenderades i Kyoto/Tokyo (Japan) med mitt "gamla gäng". Sen har det blivit några turer ner till Göteborg också både med Karoline & Andreas och nu senast i december med Zottie. Sen obligatorisk sommarresa upp till mamma också såklart och härliga sommardagar hos min bror i Öregrund.
Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Mer kreativitet som flödar.
Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
Dålig på det där med specifika datum.
Vad var din största framgång 2013?
Att jag har mått bättre än de senaste två och halvt åren, jag har börjat känna att min lägenhet är mitt hem och att jag utnyttjade varenda chans att njuta av sommaren.
Största misstaget?
Fortfarande varit dålig på att sätta mig ner och ta itu med alla mina tusentals foton som jag fotograferar.
Bästa köpet?
Var väldigt trevligt att lägga pengar på ateljén som jag delade med Anton under vintern/våren och alla konsertbiljetter som nu sitter inklistrade i mina konsertalbum.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Att umgås mycket med mina vänner, att ha fått träffa mamma mycket under året som gått, konserter och nya fantastiska skivor som jag ännu inte lyssnat sönder.
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
Den låten som betytt allra mest är absolut den här. Listan över 2013-års bästa låtar finner ni här. En riktigt bra lista om jag får säga det själv. Sen måste jag ju ta med den här också, en version så fin att hjärtat smälter.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare! Och det är jag så glad över.
Vad önskar du att du gjort mer?
Fotat, skapat även detta år.
Vad önskar du att du gjort mindre?
Ångrar inget!
Blev du kär i år?
Nej.
Favoritprogram på TV?
Ingen större skillnad från förra året. New Girl, Girls, Hart of Dixie, Happy Endings och Glee har gått varmt på datorn. Sen lyckades jag ju med att gå på bio år 2013 också. Flera gånger dessutom. Har inte hänt på flera år. Känn ingen sorg och Monica Z, klart värt att gå på bio för.
Bästa boken du läste i år?
Dålig på det där, inte läst ut en enda bok under 2013. Fast jag köper nya hela tiden.
Största musikaliska upptäckten?
Mest varit gamla favoriter som släppt nytt under året. Men Disa Östrands version av Gårdakvarnar och Skit är fin som snus och hela Gustaf Spetz album.
Något du önskade dig och fick?
Se Håkan Hellström live igen, flera gånger slog den önskan in faktiskt. Fem för att vara exakt. Sen har jag säkert önskat mig småsaker som slagit in som jag glömt bort nu. Kul ändå!
Något du önskade dig och inte fick?
Pappa vill jag ju gärna ha tillbaka fortfarande, men det är fortfarande omöjligt.
Vad gjorde du på din födelsedag 2013?
Åt middag på Sloppy Seconds (r.i.p) här i Hornstull. Helgen innan hade jag lite galej hemma hos mig för att sedan gå till Linje 10.
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Det gör det alltid.
Vad fick dig att må bra?
Min familj, mina vänner, mina resor, fantastiska konserter (Håkan, Beyoncé, Patti Smith, First Aid Kit, Glasvegas, Mando Diao, Jake Bugg för att nämna några) och all annan musik som är mitt livselixir.
Vilken kändis var du mest sugen på?
Jake Johnson står sig stark fortfarande.
Vem saknade du?
Pappa och mamma för att hon fortfarande bor så långt bort.
De bästa nya människorna du träffade?
Samma tänk som förra året då Linn stod som bästa nya människa för 2012. I år blir det en annan kollega (sen januari 2012) som betyder väldigt mycket för mig och som blivit en fin vän som jag umgås mycket med; Ida!
Mest stolt över?
Att jag lyckades få 2013 att bli ett bättre år än de två tidigare.
Högsta önskan just nu?
High hopes för 2014 - Förändringens år!

(Listan lånad av ex. Sandra)